Zelfbescherming bij Magatama

Magatama verzorgt lessen Zelfbescherming

Magatama Budo vereniging Vianen is gestart met lessen zelfbescherming voor iedere geïnteresseerde.

Er wordt geen vechtsport geleerd, maar de nadruk ligt op het zichzelf kunnen beschermen in bepaalde situaties. Iedereen kan in de maand september kosteloos kennis maken met de basistechnieken, die onder leiding van Ron Calmer worden gegeven 18.30 – 19.00 uur in de dojo in Helsdingen.

Bij belangstelling kan men zich opgeven om na een proefmaand de lessen te gaan volgen. Leden en familie van leden van Magatama kunnen tegen gereduceerd tarief aan deze lessen deelnemen. Niet-leden krijgen een zeer interessant maandtarief, omdat de vereniging van mening is dat de samenleving verhardt en vindt dat zelfbescherming een must is voor velen die zich niet meer veilig wanen, maar zich daar niet adequaat tegen kunnen wapenen zonder te hoeven vechten.

De basistechnieken zullen worden verfijnd en geleerd wordt om deze snel uit te kunnen voeren. Er zullen ook meer technieken worden onderwezen, waarbij ook het zich beschermen met o.a. een jas, sjaal, paraplu, hondenriem, tas of andere attributen aan de orde zal komen. De bedoeling is de deelnemers zelfvertrouwen te geven en inzicht om situaties goed in te kunnen schatten. Ook zal aandacht worden gegeven aan het onderdeel “signalement verstrekken”.

Speciale kleding is niet noodzakelijk.

Omdat in het verleden reeds meerdere groepen deze lessen hebben gevolgd is het voor deze personen wellicht een gelegenheid om het toen geleerde weer te herhalen.

Meer informatie kunt u verkrijgen bij Ron Calmer telefoon 06-18523538.